ALSACE-VINER

Her har Finn Terje samlet noen av sine opplevelser fra de mange "cave"-ene (vinprodusentene)vi besøkte i Alsace.

Thursday, June 15, 2006

SØTT OG DEILIG HOS TRIMBACH

Her smakte je bare riesling variantene som var til salgs: 2004 årgang, 2004 reservè og 2003 Geisberg Grand Cru. Hvor jeg fant grand cruen mest tiltalend med best ballanse tross ung alder. Alle tørrre viner som tåler noen år.
Endelig besøk hos Trimbach, opplysende vinsmaking med barnebarnet som vert. Trimbach har tørr stil, og er motstander av Grand Cru systemet, og har derfor egne navn som reserve personell og cuvee... på viner fra enkelt marker. Varmet opp smakingen med 2004 Pinot Blanc, fortsatte med 2004 Riesling reserve fra gamle stokker, så 2003 Cuvee Frederic Emile (druer fra grand cru marken Geisberg). Sistnevnte er fortsatt en lukket vin, men god lengde og velbalansert, åpnes med mineral etterhvert. Rieslingsmakingen ble avsluttet med høydpunktet 1997 Clos St. Hune, en deilig riesling som har alt, men prisen....For meg fremstår 2004 reserve som mest vin for pengene.
Så ble det smaking på Pinot Gris, 2003 reserve og 2000 reserve personell, hvor sistnevnet var størst, mens den første var mest tiltalende med litt tørrere stil. Avsluttet med, desserten, 1998 Riesling Vendage Tardive, en søt, deilig, lang sak.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home