ALSACE-VINER

Her har Finn Terje samlet noen av sine opplevelser fra de mange "cave"-ene (vinprodusentene)vi besøkte i Alsace.

Sunday, June 11, 2006

MER ENN EN SIPP HOS SIPP




I Ribeauvillè hadde jeg planlagt å besøke Trimbach, Louis Sipp og Andre Kientzler. Alle gode produsenter av Alsace vin. Hos Trimbach har jeg ennå ikke truffet noen hjemme!? A. Kientzler ligger et stykke utenfor tettstedet, men hos Sipp sto døren åpen. Her fikk jeg god innføring og smaksrunde presentert av husfruen. Startet smakingen med rieslingene:
2004 riesling. Frukt og petroleum nese, mineral, ung, litt grønn og tørr.
1998 riesling (utvalgt). Typisk riesling, mineralsk og velbalansert.
2004 Hagel. Granitt, mineral, ok frukt, tørr.
2003 Steinacker. Fin frukt, behagelig mineralsk.
2003 Ribeauville. Fruktig, typisk reisling, med fin tørrhet på slutten.
Så til Grand Cruene:
1998 Kirchberg; fortsatt frukt, mineral, litt granitt og petroleum, tørr laaaang.
1999 Kirchberg; litt mindre frukt, litt vill, ikke så lang som 1998.
2001 Kirchberg; fin blanding av frukt/petroleum på nese, velbalansert
2002 Kirchberg; dufter fersken, fin frukt og syre, ikke så lang som 2001, men ok ballanse.
Smakte også på 2000 Kirchberg Vendanges Tardives(sent innhøstet og søt), med fin frukt på nese, søtlig, men ok syre, velbalansert.
Videre prøvde jeg 2004 årgangen av pinot gris og pinot gris Kirchberg GC. Mot normalt var begge tørre! Blomsterhage på nese fin frukt og fin ballanse.
Siden det ikke ble noe av de to andre besøkene, tok jeg en tur innom Henry Fuchs. Ikke så spennende besøk når det gjaldt vin, men meget vennlig mottakelse fra personalet.
Det eneste som var verdt å nevne var 2001 Kirchberg Grand Cru, og faktisk 2004 Gewurtztraminer, som ikke var overdrevent krydret og søt. Fin frukt og tiltalende vin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home